Bedrijfscursus

Bedrijfscursus over mieren en samenwerken
Heeft u wel eens goed naar mieren gekeken? We zien ze altijd in de weer om werk te verzetten. Ook samenwerken lijkt ze vanzelf af te gaan. Zonder een manager die ze verteld wat ze moeten doen, worden taken zorgvuldig opgepakt en afgehandeld. Zou dit binnen uw bedrijf ook zo kunnen? Hoe kunnen mieren ons leren beter samen te werken?

De inhoud
Een mierenkolonie kan prima worden vergeleken met onze maatschappij, of met een goed functionerend bedrijf. Alleen door goed samen te werken kan een mierenkolonie succesvol worden. Iedere mier heeft hiervoor een specifieke taak en doet waar ze goed in is. Maar elke mier op zichzelf zou niet overleven. Ze hebben elkaar nodig om tot iets uitzonderlijks te komen. Samen bouwen ze bruggen, en construeren ze in enkele uren een mierenstad zo groot als voor ons Amsterdam, of zelfs New York zou zijn. Mieren zijn enorm succesvol en vinden we bijna over de hele wereld. Om te overleven in zo veel verschillende gebieden, zijn er ook enorm veel soorten mieren ontstaan. Allemaal met hun specifieke bijzondere eigenschappen. Tijdens deze cursus gaan we verder in op hoe de mieren te werk gaan. Hoe kunnen we dit vertalen naar onze dagelijkse bezigheden op de werkvloer? Hoe kunnen we efficiënter gaan werken als we kijken naar het gedrag van mieren? Door een interactieve cursus met het leven in een mierenkolonie als houvast, komen we tot belangrijke inzichten.

Levende mieren
Tijdens de cursus zullen ook verschillende mieren kolonies aanwezig zijn. Door te observeren en in de praktijk te zien hoe mieren samenwerken, krijgt de inhoud van de cursus meer betekenis. De mieren zitten in kunstmatige nesten. Hierdoor is het mogelijk om binnen in het nest te kijken zonder de mieren te verstoren. De werksters zijn goed te zien, net als eitjes, larven, en cocons. Als je goed zoekt is zelfs de koningin te vinden. Maar is de koningin ook wel echt de baas in de kolonie? Wie bepaalt eigenlijk wat er gebeurt?

De invulling
Specifieke invulling van de cursus hangt af van uw wensen. Een standaard cursus duurt 2 uur, maar verschillende tijdsduur en invulling is mogelijk. Hoe langer we bezig zijn, des te meer inzicht we krijgen in de bijzondere manier van samenwerken. Heeft u specifieke wensen? Neem gerust contact op om uw wensen en de mogelijkheden door te spreken.

Kosten
Geen enkele cursus is hetzelfde. Er hangt daarom ook geen standaard prijskaartje aan. Neem gerust contact met me op voor een passende en vrijblijvende offerte, of vraag naar een prijsindicatie voor de cursus die past bij uw wensen.

Contact
U kunt met Tim Möhlmann contact opnemen door direct te mailen naar mierenspecialist@gmail.com, of door het onderstaande contact formulier in te vullen: